Geschiedenis

Kapsalon Rob is door de naamgever, Rob van den Burg, in 1981 gestart als herenkapsalon in Winkelcentrum De Sluis nr 51B. Al binnen een jaar na de opening kwamen er kapsters bij en groeide de salon uit tot een gezellige buurtkapsalon waar de koffie altijd klaar stond.

Het pand op nr 51B werd in 1990 afgebroken, samen met het aangrenzend pand waar de bakker was gevestigd, om een doorgang te maken voor auto’s. In november 1989 verhuisde de kapsalon om deze reden naar nummer 31. De salon groeide van 40 m2 naar 70 m2 en dat was maar goed ook want de klantenkring bleef groeien.

Het gezellige sfeertje was belangrijk voor klanten en medewerksters en daarom zijn er maar weinig wisselingen in het team geweest. Sommige klanten van Kapsalon Rob komen er al zo lang dat de kinderen van deze klanten inmiddels alweer met hun kinderen komen. Zo werd Kapsalon Rob een echte familiesalon waar klanten zich echt thuis voelen.

Ralph van den Burg groeide op met kapsalon en heeft er in zijn jeugd vele uurtjes doorgebracht. Van jongs af aan heeft hij liefde en passie voor het kappersvak gevoeld. In 1999 kwam Ralph bij zijn vader werken nadat hij eerst het vak op de Kappersschool in Arnhem en in twee kapsalons had geleerd.

Vanaf 2003 hadden vader en zoon samen de leiding over de kapsalon. In maart 2015 ging Rob van den Burg na 54 jaar knippen met pensioen, in het volste vertrouwen dat zijn zoon de salon met succes kon voortzetten en uitbouwen.

Kapsalon Rob is al vanaf het begin een gezellige buurtsalon voor het hele gezin waar je door een goed, gezellig en vakkundig team onder het genot van een kopje koffie of thee geholpen wordt.

Het begin

Werkkleding

Rob en Ralph

Het team

Teamuitjes naar Parijs, Amsterdam en Kreta